Opnieuw+covid%2D19+besmettingen+op+nertsenbedrijven
Nieuws
© Pixabay

Opnieuw covid-19 besmettingen op nertsenbedrijven

Er zijn weer drie nieuwe covid-19 besmettingen op nertsenbedrijven gemeld. Dit keer gaat het om bedrijven in Neerkant, Vredepeel en Sevenum.

Het bedrijf in het Brabantse Neerkant heeft ongeveer 8.100 moederdieren, de bedrijven in het Limburgse Vredepeel 450 en in Sevenum zevenduizend. De besmettingen op de bedrijven in Neerkant en Sevenum kwamen aan het licht via de early warning, het monitoringssysteem waar wekelijks dieren worden getest op het virus.

De besmetting op het bedrijf in Vredepeel kwam aan het licht via de serologische screening. De bedrijven worden zo spoedig mogelijk geruimd. De teller met besmette nertsenbedrijven in Nederland staat nu op 67.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer