Geen grondwater meer oppompen bij Overijsselse natuur

Waterschap Vechtstromen heeft vrijdag een grondwateronttrekkingsverbod ingesteld bij kwetsbare natuur ten zuiden van de Overijsselse Vecht (Twente en een deel van Salland).

Geen+grondwater+meer+oppompen+bij+Overijsselse+natuur
© Dirk Hol

Het verbod geldt voor grondwateronttrekkingen die binnen een afstand van 200 meter liggen van kwetsbare grondwaterafhankelijke natuur. Reden voor de maatregel is dat het neerslagtekort meer dan 250 millimeter bedraagt.

In de droge jaren 2018 en 2019 is gebleken dat bij een dergelijk neerslagtekort onherstelbare schade aan kwetsbare natuur dreigt, stelt Vechtstromen. Volgens het waterschap is er de komende dagen geen zicht op verbetering.


Verdamping

'Voor het gebied ten noorden van de Vecht is de situatie iets minder nijpend (neerslagtekort van 225 millimeter), maar ook hier houden we het nauwlettend in de gaten', aldus Vechtstromen. Als neerslag uitblijft en de verdamping in deze mate doorgaat, wordt binnen afzienbare tijd hier ook een dergelijk verbod ingesteld, waarschuwt het waterschap.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  1° / 0°
  85 %
Meer weer