Blinde vlogger schept positief beeld boeren

Henk van der Sar uit het Overijsselse Slagharen is tijdens zijn leven als boer door een oogziekte langzaam maar zeker volledig blind geworden. Ondanks zijn beperking maakt hij samen met een cameraman vlogs over de agrarische wereld. Het zijn positieve vlogs over boeren met passie.

Van der Sar en zijn cameraman Roelof Overweg bezoeken deze dag Erve Slendebroek aan de rand van Zwolle. Melkveehouder Jaco Visscher verkoopt zijn ambachtelijke A2-zuivel ook ver buiten de regio. Hij heeft een eigen visie op begrazing en bemesting. Reden genoeg voor vlogger Van der Sar om de boer te interviewen voor de camera.

Overweg filmt het basisinterview naast de boerderijwinkel. Daarnaast bezoekt het gezelschap de melkverwerkingsruimte van Visscher en gaan de mannen het land in om de kudde te filmen.


Geluiden per seizoen

Van de Sar is daar meteen in zijn element. 'Ik kan enorm genieten van de geuren en geluiden die ieder seizoen zo kenmerken. Zoals bijvoorbeeld in het voorjaar de koeien die voor het eerst naar buiten gaan. En straks weer de activiteiten van de hooibalenmachines die zo bij de zomer passen.'

De vlog van Henk van der Sar over Erve Slendebroek is op zaterdag 25 juli te zien in een aflevering van het programma Nieuwe Vlogoogst.

Weer

 • Vrijdag
  11° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / 0°
  10 %
 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
Meer weer