Weerman Alfred Snoek: 'Droogte nog niet voorbij'

Dit voorjaar is record zonnig verlopen. Ondanks de regen van de afgelopen weken komt er voorlopig nog geen eind aan de droogte en het neerslagtekort.

Weerman Alfred Snoek van Infoplaza zegt dat het neerslagtekort begin juni een stuk was opgelopen in vergelijking met recordjaar 1976. 'Het was dus uitzonderlijk droog en dat nadat we al twee uitzonderlijk droge jaren hadden gehad.'

Voor de komende dagen wordt er regen verwacht, maar Snoek zegt dat de droogte daarmee nog niet voorbij is. 'We zitten ruim boven de norm voor de tijd van het jaar. Daarnaast zitten we boven het gemiddelde van de vijf droogste jaren in Nederland.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  10° / -2°
  10 %
 • Vrijdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer