Schapen+illegaal+geslacht+in+de+Betuwe
Nieuws
© Peter Urbanus

Schapen illegaal geslacht in de Betuwe

Op een boerderij in de Betuwe hebben rechercheurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) woensdag een geïmproviseerde slachtplaats en een grote hoeveelheid resten van schapen en geiten aangetroffen.

De NVWA doorzocht het bedrijf in een lopend strafrechtelijk onderzoek naar het illegaal slachten van schapen. De rechercheurs hebben vermoedelijke slagerswerktuigen in beslag genomen. De agrarisch ondernemer wordt ervan verdacht particulieren de gelegenheid te bieden om de schapen die zij bij hem kopen ter plekke te slachten. Dat mag niet.

Een houder mag een schaap alleen buiten het slachthuis slachten voor eigen huishoudelijke consumptie. Het dier moet dan vooraf worden bedwelmd en worden gedood door een persoon die beschikt over een geldig getuigschrift van vakbekwaamheid.

In alle andere gevallen moet een schaap geslacht worden in een erkend slachthuis. In maart van het vorig jaar is er ook al een ander bedrijf in de Betuwe doorzocht vanwege een verdenking van het illegaal slachten van schapen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  12° / 1°
  40 %
 • Zaterdag
  14° / 2°
  70 %
 • Zondag
  25° / 11°
  60 %
Meer weer