Voldoende+groente+eten+vindt+Nederlander+niet+nodig
Nieuws
© Hellofresh

Voldoende groente eten vindt Nederlander niet nodig

Van de Nederlanders eet 75 procent dagelijks zo'n 90 gram te weinig groente. Bijna een kwart van de mensen vindt het overbodig om meer groente te eten, blijkt uit onderzoek van HelloFresh.

De bezorgdienst in verse maaltijdboxen onderzocht de groenteconsumptie van duizend respondenten. Hoewel groente van belang is om je gezond te voelen, geeft 21,8 procent van de respondenten aan 'niet meer groente nodig te hebben', omdat zij zich al 'gezond genoeg voelen'.

Groente bevat belangrijke voedingsstoffen om gezond te blijven, zoals vitamines en mineralen. Daarom adviseert het Voedingscentrum om 250 gram groente per dag te eten. Uit het onderzoek van HelloFresh blijkt dat respondenten gemiddeld 158 gram groente per dag consumeren. Dat betekent ruim 92 gram minder dan het advies.


Gezond genoeg

De redenen voor het eten van te weinig groente lopen uiteen. De meeste respondenten geven aan zich gezond genoeg te voelen en daarom niet de aanbevolen hoeveelheid groente nodig te hebben (21,8 procent) of simpelweg niet meer groente te willen eten (23 procent). Verder geeft 10 procent van de mensen aan wel meer groente te willen eten, maar het zich niet te kunnen veroorloven.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer