Een+op+tien+glastuinders+gebruikt+robot
Nieuws
© WUR

Een op tien glastuinders gebruikt robot

Van de glastuinders in Nederland maakt 11 procent gebruik van robots. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau AgriDirect in Roggel.

Ten opzichte van 2018 is dat een toename van 3 procent. Van de ondervraagde glastuinders zegt 2,6 procent in de toekomst te willen investeren in robotica. In hetzelfde onderzoek geeft 23 procent van de glastuinders aan vaker te maken te hebben met personeelstekort.


Spuitrobots zijn met een aandeel van bijna een kwart het meest gebruikt in de glastuinbouw. Daarna volgen robots voor het poten, planten en oogsten (22,2 procent), het inpakken (11,7 procent) en het stapelen (3,7 procent). AgriDirect peilt jaarlijks Nederlandse glastuinbouwbedrijven over onder meer hun toekomstplannen en investeringen. Ruim 1.400 glastuinders hebben de vragen over robotica beantwoord.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  23° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 14°
  50 %
Meer weer