Een op tien glastuinders gebruikt robot

Van de glastuinders in Nederland maakt 11 procent gebruik van robots. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau AgriDirect in Roggel.

Een+op+tien+glastuinders+gebruikt+robot
© WUR

Ten opzichte van 2018 is dat een toename van 3 procent. Van de ondervraagde glastuinders zegt 2,6 procent in de toekomst te willen investeren in robotica. In hetzelfde onderzoek geeft 23 procent van de glastuinders aan vaker te maken te hebben met personeelstekort.


Spuitrobots zijn met een aandeel van bijna een kwart het meest gebruikt in de glastuinbouw. Daarna volgen robots voor het poten, planten en oogsten (22,2 procent), het inpakken (11,7 procent) en het stapelen (3,7 procent). AgriDirect peilt jaarlijks Nederlandse glastuinbouwbedrijven over onder meer hun toekomstplannen en investeringen. Ruim 1.400 glastuinders hebben de vragen over robotica beantwoord.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 5°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer