Boeren tussen publiek televisieprogramma Radar

Wie deze week goed naar televisieprogramma Radar keek, zag in het publiek een groep boeren en boerinnen zitten. Een daarvan was geitenhouder Jose Veelers uit Hengevelde. 'Het was een ludieke actie, maar ze knepen hem best wel. Ze hielden ons goed in de gaten en er is heel veel ondernomen om ons buiten beeld te laten.'

Na de uitzendingen praatten de boeren nog met presentatrice Antoinette Hertzenberg. 'Ze raakte ons diep in de ziel met haar activistische uitspraken. Wij kunnen haar programma best waarderen, maar als het over de veehouderij gaat, gebruikt ze te veel activistische opmerkingen. Voor een boer die dag en nacht druk is om op een nette manier voedsel te produceren, doet dat echt wel pijn.' Waarschijnlijk zijn de boeren binnenkort vaker op televisie te zien, verklapt ze. 'Wie weet zitten we binnenkort wel bij Pauw.'

Weer

 • Donderdag
  17° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zaterdag
  23° / 12°
  20 %
Meer weer