Boer+nodigt+burger+uit+boontjes+te+plukken
Nieuws
© Klaas Meine de Olde

Boer nodigt burger uit boontjes te plukken

De vele regen van de afgelopen drie weken zorgt voor veel oogstproblemen. Biologische boer Klaas Meine De Olde uit Emmeloord kan zijn land niet op met machines. Via Facebook roept hij burgers op om sperziebonen te plukken voor 5 euro per emmer.

Door de vele regen van de afgelopen drie weken kan De Olde niet met machines het land op om te oogsten. En dat terwijl de bonen op dit moment op het hoogtepunt van kwaliteit zijn. Op Facebook plaatste hij een oproep aan mensen om zelf te komen plukken: 'Omdat we ons product liever bij jou in de vriezer zien dan dat het doodgaat op het land', schrijft De Olde erbij.

De ondernemer vraag 5 euro per emmer, maar het is aan de plukker zelf wat hij ervoor wil en kan geven. Voor mensen voor wie dit een hoog bedrag is, stelt de vollegrondsgroenteteler de bonen gratis beschikbaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  23° / 8°
  10 %
 • Maandag
  27° / 12°
  10 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  0 %
Meer weer