Farmax%2Dspitmachine+voor+zwaardere+zaaimachines
Nieuws
© Farmax

Farmax-spitmachine voor zwaardere zaaimachines

Farmax heeft ingespeeld op de toenemende vraag vanuit de markt om een LRP Profi spitmachine te ontwikkelen die de steeds zwaarder wordende zaaimachines aan kan. De nieuwe machine is te zien op Agritechnica.

De LRP Profi is ontwikkeld voor middelgrote akkerbouwers of loonwerkers op lichte- tot zware gronden. Farmax heeft bij de ontwikkeling gebruik gemaakt van ervaringen van gebruikers in Europa, waar de LRP Profi populair is. Mede daardoor zijn aan de vernieuwde LRP Profi constructietechnische veranderingen doorgevoerd.

Op de LRP Profi zal een nieuwe lift verschijnen. Door de nieuwe lift blijft het mogelijk om zware zaaimachines te tillen zonder dat negatieve effecten optreden in de constructie. Daarnaast is de gedachte achter het nieuwe ontwerp dat de gebruiker de mogelijkheid moet hebben om hefarmen van verschillende lengtes te monteren op de spitmachine. Door deze aanpassing is nagenoeg altijd een ideale samenstelling te maken tussen spitmachine en de gewenste zaaimachine.

Woelpoten

Een andere verandering aan de LRP Profi is de manier waarop de woelpoten aan de spitmachine zijn bevestigd. Voorheen zaten deze woelpoten op een vaste plek gemonteerd waardoor de gebruiker de plek van de poot niet zelf kon instellen. Op het nieuwe model zijn de woelpoten verstelbaar. Hierdoor is flexibel om te gaan met de plek van de woelpoten aan de spitmachine.

Naast de verandering van de woelpootbevestiging zullen de LRP Profi's, met een niet aangedreven rol, worden voorzien van nieuwe PE-afscherming. Door de gewijzigde vorm is meer ruimte beschikbaar in de spitmachine, waardoor de grond meer tijd heeft zich neer te leggen binnen de machine.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / 2°
  70 %
 • Zondag
  24° / 11°
  60 %
 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
Meer weer