Henk Bleker: Deze actie wordt het keerpunt

‘Ik denk echt dat deze actie de houding van de politiek en het ministerie ten goede beïnvloed wordt. Dit wordt een keerpunt.’ Voormalig staatssecretaris Henk Bleker sprak de boeren toe op het Malieveld.

‘Dit protest is veel imposanter dan in de jaren ‘90’, ziet Bleker. ‘Toen waren het vooral de akkerbouwers en nu zie je alle sectoren. Wat me ook opvalt is dat er heel veel jonge mensen mee doen aan de actie. Het is geweldig om te zien dat al die mensen nu hier actief zijn want dat betekend dat ze toekomst zien. Ze willen nu duidelijke randvoorwaarden van de overheid en niet te veel bemoeizucht. Die veestapel moet niet halveren, maar de bemoeizucht moet halveren.’

‘De politiek moet met zijn praatjes van de keuze van de boeren afblijven. De ene produceert voor de internationale markt, de ander voor de regionale markt. Dat is de keus van de boer’, besluit Bleker.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 17°
  60 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
 • Dinsdag
  19° / 10°
  20 %
Meer weer