Boerendochters+op+de+trekker+naar+school
Achtergrond
© Henk Riswick

Boerendochters op de trekker naar school

Boerendochters Rosalie Willems en Marit Krüs vertrokken dinsdagochtend met de trekker naar school. Ze steunen daarmee de landelijke boerenactiedag.

De meiden zijn 11 jaar oud en zijn leerling op een basisschool in Didam. Willems is dochter van veehouders, Krüs groeit op een varkenshouderij op. Moeder van Rosalie is Karolien Hupkes, tevens regionaal LTO-bestuurder. Volgens haar zijn de twee vriendinnen al langer op eigen initiatief bezig met het promoten van het leven van een boerendochter.

In hun klas (groep 8) zijn ze de enige boerenkinderen. Het duo gaf op school een presentatie over het boerenleven. Ook maakten ze speciaal voor het boerenprotest t-shirts met de tekst 'Trots op de boer'. Met de trekker, bestuurd door een van de vaders, trokken ze een hoop bekijks op de school.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  9° / 5°
  80 %
 • Zaterdag
  5° / -1°
  30 %
Meer weer