Carola+Schouten+trapt+landelijke+Bodemtop+af
Nieuws
© Pim Mul

Carola Schouten trapt landelijke Bodemtop af

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit houdt op 11 september een Nationale Bodemtop voor boeren en andere betrokkenen in Rotterdam. Tijdens deze top doet minister Carola Schouten de aftrap van het Nationaal Programma Landbouwbodems.

Op de bijeenkomst gaat de minister met de aanwezigen in de zaal in gesprek over de vraag hoe we samen kunnen bereiken dat de Nederlandse landbouwbodems in 2030 duurzaam worden beheerd.

Jan Jacob van Dijk, onafhankelijke trekker van het Nationaal Programma Landbouwbodems, geeft een presentatie. Een onderzoeker van Wageningen University & Research spreekt over de staat van de Nederlandse landbouwbodems.

Ervaringen delen

Op de initiatievenmarkt deelt de organisatie regionale ervaringen met duurzaam bodembeheer in diverse stands en workshops.

LTO Noord nodigt boeren uit deel te nemen aan het debat en verschillende workshops waarin diverse kanten van duurzaam bodembeheer aan bod komen. Ook zijn er kennissessies waarin deelnemers hun kennis over landbouwbodems kunnen bijspijkeren.

Deelname

Het evenement is bedoeld voor iedereen die werkt aan duurzaam bodembeheer, zoals agrariërs, ecologen, biologen, wetenschappers, waterschappen en provincies.

De Nationale Bodemtop vindt plaats in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Interesse? Meld u zich dan hier aan. Er is plaats voor maximaal vijfhonderd deelnemers.

Weer

 • Zaterdag
  35° / 18°
  10 %
 • Zondag
  33° / 20°
  10 %
 • Maandag
  33° / 21°
  20 %
Meer weer