Doodsoorzaak+varkens+Winterswijk+nog+niet+bekend
Nieuws
© DIRK HOL

Doodsoorzaak varkens Winterswijk nog niet bekend

De doodsoorzaak van de ruim negenhonderd varkens in een schuur in Winterswijk is nog steeds niet duidelijk. 'Wij kunnen er nog niets over zeggen, we zijn het nog aan het onderzoeken', zegt een woordvoerster van de NVWA.

De varkens werd verleden week donderdag dood aangetroffen in de stal. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) stelde daarop een strafrechtelijk en technisch onderzoek in. Volgens lokale media zijn de dieren mogelijk gestorven door een kapot ventilatiesysteem. De oorzaak heeft mogelijk te maken met een stroomstoring.


Dierenwelzijnsorganisatie Varkens in Nood wijst erop dat varkensboeren verplicht zijn een alarm te hebben voor calamiteiten in de stal, maar dat deze systemen vaak zouden falen. De organisatie wil dat de NVWA strenger gaat controleren op de werking ervan.

Weer

 • Vrijdag
  16° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 13°
  60 %
 • Zondag
  14° / 10°
  70 %
Meer weer