Kapotte onderbroek toont bodemgezondheid

Een opgegraven kapotte onderbroek in een perceel tulpen van Tom Groot in Nieuwe Niedorp toont aan dat het in zijn grond goed is gesteld met de bodemgezondheid.

De onderbroek werd samen met nog een exemplaar en een rompertje twee maanden geleden begraven. Deze week werden ze weer opgegraven. De tulpenteler kreeg daarbij hulp van studenten van het Clusius College in Hoorn.

Er blijkt in zijn grond sprake te zijn van een gezond bodemleven, want er was weinig over van de onderbroeken en het rompertje. 'De proef is wonderbaarlijk goed gelukt', vertelt Groot. 'Niet helemaal wonderbaarlijk, want we wonen hier in een goed en gezond gebied. En we wilden graag ontdekken hoe het met de bodem was gesteld.'

Resultaten

Particulieren konden ook aan de actie meedoen. Een jury maakt binnenkort het beste bollenperceel van Nederland bekend. 'Ik ben erg benieuwd wat de resultaten bij andere mensen zijn. Ik had vanochtend al mensen van de radio aan de telefoon en bij de mensen die zij hadden gesproken, waren alleen wat wortels door de onderbroek heen gegroeid. Het resultaat hier is een stuk beter, want al het katoen is bijna vergaan.'


Groot is benieuwd of boeren het dan beter doen dan burgers. 'In dit geval wel, maar het hoeft niet altijd zo te zijn. Hier in deze grond is de huishouding in ieder geval goed op orde', glimlacht hij.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
Meer weer