Gouden+Trekker+Award+tijdens+Zwarte+Cross
Nieuws
© René Bouwmeester

Gouden Trekker Award tijdens Zwarte Cross

Team Agro NL reikt op 19 juli tijdens de Zwarte Cross de Gouden Trekker Award uit aan een persoon of groep personen die zich inzet voor een positief imago van de agrarische sector.

Het collectief van boeren, tuinders en vissers, wil met deze award bewustwording in Nederland creëren over hoe belangrijk het is de verbinding tussen boer en consument te herstellen, te versterken én een positief imago voor de land- en tuinbouw sector te bevorderen.

‘Boeren willen graag gewaardeerd worden door de burger, maar boeren waarderen de burgers ook’, zegt voorzitter Geertjan Kloosterboer van Team Agro NL. ‘Dat is reden waarom wij deze prijs hebben ingesteld.

Draagvlak

‘Mensen die zelf geen boer zijn, maar zich toch voor boeren en tuinders inzetten, vinden wij heel bijzonder en die inzet willen wij belonen. Zij zorgen voor het creëren van maatschappelijk draagvlak voor de sector, wat onlosmakelijk verbonden is aan het bestaansrecht van de land- en tuinbouw in Nederland.’

Kanshebbers op het beeldje zijn dit jaar: Gertjan Kiers (slager), Ester Broug (boerenfluitjes), Yvon Jaspers (Boer Zoekt Vrouw), Zwarte Cross (festival), Bennie Jolink (rockband Normaal) én het koningspaar Willem-Alexander en Máxima.

Landtoer

Jan Bronninkreef, winnaar Expeditie Robinson 2018 én melkveehouder in Overijssel, toerde de afgelopen maanden samen met Team Agro-lid Femke Wiersma op een Gouden Trekker door het land om de kanshebbers te bezoeken.

Op www.goudentrekker.nl vertellen de genomineerden in een video over wat zij doen voor de agrarische sector. Ook is de tussenstand hier te bekijken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 0°
  50 %
 • Maandag
  5° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  7° / 2°
  70 %
Meer weer