Wetterskip+Frysl%C3%A2n+wijzigt+onderhoudsplicht
Nieuws
© Alex J. de Haan

Wetterskip Fryslân wijzigt onderhoudsplicht

De afspraken over het onderhoud aan bijvoorbeeld een sloot, duiker, polder of polderdijk in ons werkgebied veranderen.

Het dagelijks bestuur van Wetterskip Fryslân heeft deze week nieuwe beleid voor het onderhoud door grondeigenaren vastgesteld. Alle betrokken grondeigenaren zijn per brief geïnformeerd over de mogelijke onderhoudsplicht en de gewijzigde afspraken.

In een overzicht (legger) staat precies wie in het werkgebied verantwoordelijk is voor het onderhoud aan een water, bouwwerk, polder of dijk. Ook zijn in de legger gebieden te vinden waar beperkingen gelden, zoals bij dijken.

Op de nieuwe leggerkaart zien grondeigenaren of ze verantwoordelijk zijn voor het onderhoud aan een water, bouwwerk, polder of dijk. Ook is op de kaart te zien aan welke eisen het onderhoud moet voldoen.

Onderhoud verandert

Het bestuur stelde in 2008 nieuw beleid voor het onderhoud door grondeigenaren vast. Over het nieuwe beleid is op 28 mei een besluit genomen en het wordt nu echt ingevoerd. Dat betekent ook dat de onderhoudsplicht verandert.

Wie wil reageren op de nieuwe afspraken in de legger kan vanaf 3 juni in een periode van zes weken een zienwijze indienen. Dat kan via www.wetterskipfryslan.nl/indienenzienswijze.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  17° / 5°
  10 %
 • Vrijdag
  18° / 5°
  10 %
 • Zaterdag
  22° / 8°
  10 %
Meer weer