Wes Korrel verkozen tot Gouden Grutto 2019

Melkveehouder Wes Korrel uit Ouderkerk aan den Amstel is maandag onderscheiden met de Gouden Grutto 2019. Hij ontving die waardering voor zijn inspanning om de weidevogels van het Amstelland te beschermen.

Korrel kijkt daarbij verder dan zijn eigen bedrijf. Via verschillende bestuursfuncties die hij bekleedt, houdt Korrel het behoud van de weidevogels onder de rook van Amsterdam voortdurend op de agenda. Dat meldt Vogelbescherming Nederland, de organisatie die de prijs uitreikt.


Bovendien is hij nauw betrokken bij de totstandkoming van het 'Boeren van Amstel'-initiatief, waarbinnen boeren uit de streek weidevogelvriendelijke zuivel produceren. Zo was Korrel mede verantwoordelijk voor de inrichting van de melkfabriek, waarmee de Boeren van Amstel hun producten gereed maakten voor het zuivelschap.

Weer

 • Maandag
  35° / 21°
  10 %
 • Dinsdag
  35° / 21°
  10 %
 • Woensdag
  33° / 21°
  20 %
Meer weer