Schaap Holland aandeelhouder Breeders Trust

Familiebedrijf Schaap Holland in Biddinghuizen heeft 5 procent van de aandelen van het in Brussel gevestigde Breeders Trust verworven.

Schaap+Holland+aandeelhouder+Breeders+Trust
© Joost de la Court

Breeders Trust is in 2008 opgericht om toe te zien op de handhaving van het kwekersrecht. Jaarlijks worden miljoenen euro's geïnvesteerd in het kweken van nieuwe veelbelovende aardappelrassen.

Breeders Trust is regelmatig in het nieuws om inbreuk op het kwekersrecht en illegale productie, handel en gebruik aan de orde te stellen. Daarnaast ook om voorlichting te geven over het belang van het gebruik van gecertificeerd uitgangsmateriaal.

Bundeling krachten

Directeur consumptie en pootaardappelen Hans Geling van Schaap Holland is blij met de toetreding tot Breeders Trust. 'Samen met een hechte groep aardappelkwekers investeren wij veel in rassenontwikkelings- en beproevingsonderzoek. We hechten daarom grote waarde aan bundeling van krachten op het internationaal handhaven van de spelregels rondom het kwekersrecht.'

Algemeen directeur Geert Staring van Breeders Trust is blij met de komst van Schaap Holland als nieuwe aandeelhouder. 'Het is voor ons een bevestiging dat we goed bezig zijn en het is mooi om te zien dat Schaap Holland ambitieus is met haar internationale kweekprogramma, hetgeen nog eens onderstreept wordt door de toetreding tot Breeders Trust.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  4° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
Meer weer