Krapte+ruwvoer+stuwt+vraag+bijproducten
© Nieuwe Oogst

Krapte ruwvoer stuwt vraag bijproducten

De vraag naar enkelvoudige grondstoffen was de afgelopen maanden groot. Bierbostel, luzerne en Corngold vonden gretig aftrek.

Een aantal melkveehouders heeft het eind van de ruwvoerkuil in zicht. Door het goede weer en de hoge prijzen zijn ze wat afwachtend.

Na twee opeenvolgende bijzondere jaren groeit de vraag naar ruwvoer. Vorige voorjaar bleef het lang koud, terwijl het jaar ervoor werd gekenmerkt door een droge zomer.

Melkprijs

Vanwege de hoge melkprijs willen veel melkveehouders volop melken, wat een stuwende werking heeft op de vraag naar ruwvoer.

Foeragehandelaar Pijper in Woerden laat weten dat het ruwvoer goed verkrijgbaar is. Voor grotere afstanden wordt het transport te duur.

Kuilgras

Dirk van ’t Riet van De Samenwerking ziet dat er vorig jaar veel vraag was naar maïs, terwijl ook nu hier en daar kuilgras wordt gevraagd. Het gras is vooralsnog goed te krijgen.

Anders is het met luzerne, weet Van 't Riet. ‘De voorraad goede luzerne is in West-Europa opgedroogd. Daarom worden nu partijen uit Canada per schip naar Nederland gehaald.'

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  30 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer