Krapte ruwvoer stuwt vraag bijproducten

De vraag naar enkelvoudige grondstoffen was de afgelopen maanden groot. Bierbostel, luzerne en Corngold vonden gretig aftrek.

Krapte+ruwvoer+stuwt+vraag+bijproducten
© Nieuwe Oogst

Een aantal melkveehouders heeft het eind van de ruwvoerkuil in zicht. Door het goede weer en de hoge prijzen zijn ze wat afwachtend.

Na twee opeenvolgende bijzondere jaren groeit de vraag naar ruwvoer. Vorige voorjaar bleef het lang koud, terwijl het jaar ervoor werd gekenmerkt door een droge zomer.

Melkprijs

Vanwege de hoge melkprijs willen veel melkveehouders volop melken, wat een stuwende werking heeft op de vraag naar ruwvoer.

Foeragehandelaar Pijper in Woerden laat weten dat het ruwvoer goed verkrijgbaar is. Voor grotere afstanden wordt het transport te duur.

Kuilgras

Dirk van ’t Riet van De Samenwerking ziet dat er vorig jaar veel vraag was naar maïs, terwijl ook nu hier en daar kuilgras wordt gevraagd. Het gras is vooralsnog goed te krijgen.

Anders is het met luzerne, weet Van 't Riet. ‘De voorraad goede luzerne is in West-Europa opgedroogd. Daarom worden nu partijen uit Canada per schip naar Nederland gehaald.'

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer