Publiek plukt gratis tulpen in hartje San Francisco

Union Square in San Francisco stond 2 maart vol met tulpen. Om de verkoop van tulpen te promoten, was het plein omgetoverd tot een tulpenpluktuin naar het model van de pluktuin op de Dam in Amsterdam.

Publiek+plukt+gratis+tulpen+in+hartje+San+Francisco
© ibulb

Zo'n vijfduizend bezoekers kwamen op het evenement af, maar ze moesten op hun beurt wachten voor ze mochten plukken. Het promotie-evenement werd georganiseerd door brancheorganisatie Anthos in samenwerking met iBulb. Op het plein in San Francisco, in het centrum van de stad, werd een display neergelegd van honderdduizend tulpen.


Vanaf 7 uur werd er met man en macht gewerkt aan de aanleg van de tulpentuin op Union Square. Om 13 uur werd het evenement officieel geopend door Anthos-voorzitter Henk Westerhof.

Stimuleren

De tulpen worden uit Nederlandse bollen gebroeid door Amerikaanse ondernemers. Het evenement heeft als doel de bekendheid van tulpen te vergroten en de verkoop van lokaal geproduceerde tulpen te stimuleren.

Jaarlijks worden er vanuit Nederland ongeveer 0,5 miljard tulpenbollen naar de Verenigde Staten geëxporteerd. Een deel daarvan is bestemd voor het gebruik in de tuin, maar het grootste deel wordt door professionele afnemers gebruikt als uitgangsmateriaal voor de productie van snijtulpen.

Nationale Tulpendag

Verleden jaar vond de eerste American Tulip Day plaats. Dit was een groot succes, stellen Anthos en iBulb, waar duizenden mensen op afkwamen. De American Tulip Day volgt op het succes van de Nederlandse Nationale Tulpendag, die sinds 2012 wordt gehouden.

De tweede American Tulip Day is mede mogelijk gemaakt door de Rabobank en de Nederlandse Ambassade in de Verenigde Staten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer