Meer omzet voor Nedap

Technologiebedrijf Nedap heeft in 2018 zijn omzet met 5 procent zien stijgen naar 191,4 miljoen euro. Vooral de marktgroepen Health Care en Livestock Management lieten een groei zien. Bij de groep Retail was er een forse daling.

Meer+omzet+voor+Nedap
© Nedap

Bij de marktgroep Livestock Management droegen zowel de activiteiten in de rundveehouderij als de varkenshouderij bij aan de omzetgroei. Als gevolg van stijgende melkprijzen vanaf 2016 trad in 2017 wereldwijd een inhaalslag op investeringsgebied op en steeg het aantal orders bij Nedap flink.

Een deel van deze opdrachten kon niet in 2017 worden uitgeleverd. Het inlopen van deze leverachterstanden en doorlopende goede verkoop hebben volgens Nedap geresulteerd in een bijzonder goede start van 2018.

Veel vraag uit China

In de loop van 2018 normaliseerde deze situatie zich en nam de omzetgroei af. De proposities in de varkenshouderij hebben vorig jaar een stevige omzetgroei laten zien, met name in China.

De marktgroep Livestock Management verwacht in 2019 de marktpositie in de melkveehouderij verder te kunnen versterken en het omzetniveau op het niveau van de tweede helft van 2018 te continueren. In de varkenshouderij verwacht de marktgroep de positieve tendens voort te kunnen zetten en omzetgroei te realiseren in 2019.

Slimme technologie

Nedap wil door de toepassing van slimme technologie bijdragen aan het oplossen van de uitdagingen van vandaag en morgen. Zo werd eind vorig jaar tijdens de veehouderijbeurs Eurotier in Hannover de Augment Reality-bril geïntroduceerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer