Nederland+presenteert+kringlooplandbouw+op+VIV+Asia
Nieuws
© Kip van Oranje

Nederland presenteert kringlooplandbouw op VIV Asia

Nederland gaat op de beurs VIV Asia kringlooplandbouw onder de aandacht brengen. Voor dat doel houden vijf veehouders op 14 maart presentaties tijdens het Holland Inspiration Congres in het Thaise Bangkok.

Het Holland Inspiration Congres is een initiatief van Kip van Oranje in samenwerking met het ministerie van LNV en het Dutch Poultry Centre. Scharrelvleeskuikenhouder Johan Leenders vertelt over het Oranjehoen, Robert Nijkamp belicht het vleeskuiken Windstreekconcept en leghennenhouder Hugo Bens toont gedroogde pluimveemestkorrels die met Ferm-O-Feed wereldwijd worden afgezet.

Ook wordt het gezondekrulstaartenconcept van acht varkenshouders gepresenteerd en schetst bedrijfsleider Albert Boersen het Floating Farm-melkveehouderijconcept, drijvend op het water in de haven van Rotterdam.

Inspirerende voorbeelden

Het doel van het congres, dat de verschillende Nederlandse veehouderijsectoren belicht, is in ketenverband de producent positioneren als vertrekpunt voor vernieuwing. De boeren laten wegen zien die zij als pioniers, als het gaat over circulaire landbouw, bewandelen.

Stuk voor stuk inspirerende voorbeelden uit de praktijk waarmee circulaire veehouderij uit Nederland internationaal op de kaart wordt gezet, aldus de organisatie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
 • Dinsdag
  3° / -2°
  55 %
Meer weer