Green%2DInfra+gaat+met+verticale+windturbines+de+boer+op
Nieuws
© Green-Infra

Green-Infra gaat met verticale windturbines de boer op

Green-Infra heeft verschillende verticale windturbines ontworpen, die onder andere geschikt zijn voor de agrarische sector. Met deze windturbines gaat de fabrikant uit Tubbergen de boer op.

De verticale windturbines hebben een minimale hoogte van 4 meter en een maximale hoogte van 12 meter. De kleinste windturbine heeft een diameter van 1,50 meter en de grootste 4,50 meter. De capaciteit begint bij 1 kilowatt en loopt op tot 10 kilowatt.

Door de verticale opstelling vangt de windturbine vanuit elke richting wind. De windturbines draaien al bij een windkracht van 1 à 2 meter per seconde. De ideale windsnelheid is 15 meter per seconde en de maximale windsnelheid 60 meter per seconde.

Twee systemen

De verticale windturbines zijn op twee manieren te gebruiken. De eerste optie is het On-grid systeem. Dit houdt in dat het systeem is gekoppeld aan het netwerk, waardoor de opgewekte energie wordt teruggeleverd aan het netwerk en verrekend met de stroomleverancier. In deze situatie is het niet aantrekkelijk om meer energie op te wekken dan er wordt verbruikt.

Bij het hybride of Of-grid systeem wordt de opgewekte energie in accu's opgeslagen. Bij het hybridesysteem is gebruik van het netwerk alleen nodig wanneer de energievraag hoger ligt dan de capaciteit van de accu. Het Of-grid systeem staat helemaal los van het netwerk. Netwerkkosten betalen is niet meer nodig.

Accu

De grootte van de accu is afhankelijk van het energieverbruik en de windturbine. Green-Infra adviseert een opslag van vijf accu's in serie geschakeld. Bij een verbruik van 10.000 kilowatt per jaar geeft dit een opslag van zevenenhalve dag. Green-Infra gebruikt windturbines met permanent magnetische generatoren. Hierdoor zijn de draaiende onderdelen vervangen door magneten. Dit zorgt voor weinig weerstand en minder slijtage.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  50 %
 • Zondag
  27° / 15°
  30 %
 • Maandag
  28° / 15°
  50 %
Meer weer