Activisme en extremisme

In Nederland zorgen we goed voor onze dieren. Dat geldt voor de vele gezinnen met een hond, kat of cavia. Maar ook voor gezinnen met landbouwhuisdieren. Boeren zorgen met liefde voor hun vee. Volgens de hoogste welzijnsstandaarden ter wereld.

Activisme+en+extremisme
© Dirk Hol

Als sector zetten we ons dagelijks in om dat welzijn nog verder te verbeteren. Daarvoor werken we samen met kennis- en onderzoeksinstituten, de keten en maatschappelijke organisaties. Er is geen boer in Nederland die er baat bij heeft om slecht voor zijn dieren te zijn.

Maar voor sommigen is het nooit genoeg. Deze mensen mogen hun mening verkondigen: in hun huiskamer, op straat, in het parlement. Daar moeten we blij mee zijn. Want ook al hebben we wel eens het gevoel dat het niet klopt wat over ons wordt gezegd, hun recht op vrije meningsuiting en demonstreren is ook ons recht op een #laarzenactie of trekkerrit naar een provinciehuis. Activisme is een groot goed dat beschermd moet worden.

Maar als activisme in extremisme overgaat, dan trekken we een streep in het zand. Ik accepteer het niet als boeren het slachtoffer zijn van intimidatie, bedreigingen en inbraak. Er zijn allerlei middelen beschikbaar om vermoede misstanden aan de kaak te stellen. Maar voor illegale, gevaarlijke en polariserende acties is geen plaats in onze democratie.

Ik accepteer het niet als boeren het slachtoffer zijn van intimidatie, bedreigingen en inbraak

Marc Calon, voorzitter LTO Nederland

LTO pakt extremisme aan. We staan in nauw contact met de Nationale Politie, ministeries en politici. En we ondersteunen boeren die het slachtoffer zijn van extremisten. Helaas zal niet elke aangifte tot het gewenste resultaat leiden. Maar het probleem zichtbaar maken, is een cruciale eerste stap. Blijf het dus alstublieft melden. Zo kan het namelijk niet langer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer