EU%3A+helft+opgekochte+melkpoeder+verkocht
Nieuws
© pixabay

EU: helft opgekochte melkpoeder verkocht

De helft van de magere-melkpoeder dat sinds 2015 in de openbare voorraad is ingekocht (190.000 van de 380.000 ton) is weer op de markt gebracht. De verkoop heeft daarbij de melkmarkt niet beïnvloed en de sector is daarbij niet in gevaar gebracht.

Dat meldt de Europese Commissie voor Landbouw en plattelandsontwikkeling. De laatste tenderverkoop van 30.000 ton vond plaats op 8 november. Commissielid Phil Hogan: 'Het voordeel van onze voorzichtige aanpak werpt zijn vruchten af. Het is bemoedigend om opnieuw de melkprijs voor boerderijpoorten te verbeteren, geholpen door de maatregelen die de Commissie heeft genomen.'

Door de openbare interventie door de Europese Commissie, werd tussen 2015 en 2017 de markt gestabiliseerd, doordat overschotten werden weggenomen. Vanaf eind 2016 startte de Europese Commissie met openbare aanbesteidingen om de voorraden geleidelijk op de markt te brengen.

Stabiele zuivelmarkt

Volgens Hogan heeft de combinatie van een krachtige vraag naar zuivelproducten en een productiegroei, ondersteund door een zorgvuldig beheer van de voorraden door de Commissie, geleid tot een stabiele zuivelmarkt met goede prijzen voor de ondernemers, terwijl de voorraden zijn geslonken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  15° / 11°
  10 %
 • Zondag
  14° / 13°
  90 %
 • Maandag
  12° / 8°
  20 %
Meer weer