Nieuwe+logo+bij+30+jaar+Nieuwe+Oogst
Nieuws
© Archief

Nieuwe logo bij 30 jaar Nieuwe Oogst

Nieuwe Oogst en haar voorganger Oogst bestaan deze week precies 30 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum komt Nieuwe Oogst met een aantal nieuwe initiatieven.

In november 1988 zag Oogst het levenslicht met bij aanvang een oplage van 120.000 stuks. In opdracht van de centrale landbouworganisaties KNLC (algemeen), KNBTB (katholiek) en NCBTB (christelijk) werd het wekelijkse magazine Oogst verspreid onder de leden van de land- en tuinbouworganisaties. In 1995 gingen deze organisaties op in LTO Nederland.

Daarmee was Oogst, dat de landelijke nieuwsvoorziening verzorgde, min of meer het eerste grote landelijke samenwerkingsproject van de toen nog verzuilde organisaties. Boer en Tuinder, Ons Platteland en de Landbode hielden op te bestaan. Oogst had een redactie in Den Haag.

In 2005 gingen alle ledentitels van de LTO's – inclusief Oogst – op in Nieuwe Oogst, dat zowel de landelijke als de regionale nieuwsvoorziening oppakt. In 2014 werd de uitgeefopdracht van Nieuwe Oogst neergelegd bij AgriPers. Nieuwe Oogst kent een centrale redactie in Zwolle, maar de redactie werkt ook vanuit steunpunten in Den Haag, Den Bosch, Roermond, Wageningen, Drachten en Zoetermeer.

Oplage en bereik

Met de terugloop in bedrijven daalde ook de oplage van Nieuwe Oogst tot ruim 35.000 nu. De titel is echter nog altijd ijzersterk, met nog altijd de hoogste oplage van de agrarische weekbladen en een hoge lezerswaardering onder abonnees, bezoekers volgers en kijkers van de uiteenlopende multimediale uitgaven.

Het totale bereik van Nieuwe Oogst onder boeren, tuinders en branchevolgers stijgt als gevolg van digitale innovatie en ondanks een geleidelijke oplagedaling van de krant. NieuweOogst.nl realiseert maandelijks 230.000 unieke bezoekers en bijna 1.500.000 paginaweergaven. De dagelijkse nieuwsbrief bereikt 60.000 abonnees.

De app heeft bijna 10.000 downloads en op de sociale media Facebook, Twitter, Instagram, YouTube en LinkedIn heeft Nieuwe Oogst 65.000 volgers. NieuweOogst.tv realiseert maandelijks 10.000 kijkuren en is sinds kort te zien via de regionale omroep.

Vernieuwing

Ter gelegenheid van het dertigjarige jubileum van Oogst/Nieuwe Oogst worden het logo en de huisstijl opgefrist. Het nieuwe beeldmerk legt een link tussen het verleden (Oogst-groen) en de multimediale toekomst van de titel.

In december verschijnt het nieuwe thematische katern EXTRA voor het eerst bij de krant, dat in zal zoomen op trends in alle agrarische sectoren. 30 Jaar landelijke nieuwsvoorziening vormt ook de aanleiding om een journalistieke verkenning naar de toekomst van de land- en tuinbouw uit te voeren. Het resultaat daarvan verschijnt begin volgend jaar in boekvorm.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  26° / 17°
  60 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
Meer weer