Melk+drinken+teken+van+%27blanke+overheersing%27
Nieuws
© Twan Wiermans

Melk drinken teken van 'blanke overheersing'

De grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld PETA vindt het drinken van melk een teken van 'blanke overheersing'.

Mede om die reden zouden mensen moeten stoppen met het drinken van zuivelproducten van melkvee, meldt De Telegraaf op basis van een tweet van de dierenrechtenorganisatie. PETA verwijst daarin naar een verhaal waarin wordt beweerd dat koemelk 'de drank bij uitstek is voor de overheersers' en dat de witte motor al lang is omarmd als een symbool van blanke suprematie.

Symbolen van (een glas) melk, stelt PETA, worden ook gebruikt door extreemrechtse personen. De organisatie voegt eraan toe dat de zuivelindustrie extreem geweld op andere levende wezens uitoefent. PETA benadrukt dat zij probeert mensen wakker te schudden voor de gevolgen van de keuze om melk te drinken en dat ze voor een andere drank zouden moeten kiezen, zoals (plantaardige) sojamelk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  25° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  31° / 13°
  10 %
 • Zondag
  27° / 19°
  10 %
Meer weer