Elektrische+transporter+met+extra+lange+bak
Nieuws
© Eigen Foto

Elektrische transporter met extra lange bak

Frisian Motors krijgt steeds vaker de vraag naar een elektrische transporter met een extra lange bak. Het antwoord is de FM-80 Cargo Lithium.

Omdat de verlengde laadbak op de FM-50 van 130 centimeter niet altijd voldeed, moest er gezocht worden naar iets nieuws. Afgelopen winter is er begonnen met het maken van tekeningen en constructieberekeningen. Na enkele maanden testen onthult Frisian Motors de FM-80 Cargo Lithium.

De basis is de FM-80, de verlengde versie van de FM-50 die voornamelijk voor het vervoer van personen wordt gebruikt. Hier is de achterbank uitgehaald en tevens een gedeelte van het dak en de draagconstructie. Hier zat voor Frisian Motors de grootste uitdaging, want het chassis moest stevig blijven.

Vermogen

De FM-80 Cargo Lithium heeft een vermogen van 5 tot 10 kilowatt bij 72 volt en een bereik van maximaal circa 60 kilometer. Het laadvermogen is 400 kilo en er zijn drie zitplaatsen. De laadbak is 173 centimeter land, 123 centimeter breed en 29 centimeter hoog.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  26° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  20 %
Meer weer