Op+50PlusBeurs+nog+veel+onwetendheid+over+eiconsumptie
Nieuws
© Monique van Loon

Op 50PlusBeurs nog veel onwetendheid over eiconsumptie

'We krijgen ontzettend veel geïnteresseerde consumenten in onze stand op de 50PlusBeurs. Een groot aantal daarvan denkt nog steeds dat je maar twee tot drie eieren per week mag eten. Genoeg promotiewerk te doen', zegt Petra Smits die als een van de mmmEggies de beursstand bemand. 'De boodschap daarbij is: elke dag een ei mag.'

Het idee dat wekelijks meerdere eieren eten nadelig is voor het cholesterol, leeft nog bij veel 50plussers. In de stand staan speciaal voor deze beurs gemaakte gezondheidsborden die de gezondheidseffecten van het eten van een ei laten zien.

De mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, staan op de 50PlusBeurs om de gezondheid van het Nederlandse ei te promoten. 'Of het nu een scharrel-, bio- of vrije uitloop ei is; dat maakt ons niets uit. We promoten alle eieren en met name de gezondheid van het ei. Ook leggen we graag de verschillen tussen diverse houderijsystemen uit. Dat levert leuke interessante gesprekken op', zegt Petra Smits, mmmEggies en legpluimveehoudster uit Ysselsteyn (Limburg).

mmmEggies 2.0

Petra Smits nam onlangs het voorzitterschap over van Marian Claessens die sinds de oprichting in 2014 de club vrijwilligsters leidde. 'We hebben sessies mmmEggies 2.0. gehouden om onze visie en missie duidelijk in beeld te hebben en te professionaliseren', zegt Petra Smits. Het resultaat, nieuw logo, nieuwe website en actie #mijnei, is gelanceerd op de beurs. 'Het is onze ambitie om te zorgen dat heel Nederland weet dat het Nederlandse ei een verrijking is voor een gezond leven', aldus de voorzitter.

Het aantal mmmEggies stijgt nog steeds. Petra: 'Pluimveehoudsters zien steeds meer het nut in van promotie, trots zijn op je product en je eigen verhaal vertellen, en sluiten zich graag bij ons aan.'

Samenwerking Corpus

De mmmEggies werken samen met Stichting Blij met een Ei. 'Op Wereldeidag 12 oktober gaan we het 3 jarig contract van onze samenwerking met Corpus, het museum waar bezoekers interactief een reis door het menselijk lichaam maken, ondertekenen. Een prachtige manier om het gezonde en lekkere ei bij veel mensen onder de aandacht te krijgen', vertelt een trotse voorzitter Alex Janssen van Bij met een Ei. 'Dat past prima bij de doelstelling van Blij met een Ei; voorlichting geven over de legpluimveehouderij en de dialoog tussen producent en consument stimuleren.'

De 50PlusBeurs vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht tot en met 22 september. Kipkiplekker is ook aanwezig op de 50PlusBeurs voor de promotie van kip.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
 • Zaterdag
  14° / 10°
  90 %
 • Zondag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer