ZLTO+Drimmelen+ageert+tegen+hoge+waterschapslasten
Nieuws
© ZLTO

ZLTO Drimmelen ageert tegen hoge waterschapslasten

ZLTO Drimmelen heeft bezwaar gemaakt tegen de plannen van Waterschap Brabantse Delta voor de verhoging van de waterschapslasten op landbouwgrond. De afdeling vindt dat de lasten onevenredig zijn verdeeld.

De categorie ongebouwd gaat voortaan 11,7 procent van de kosten betalen in plaats van de huidige 10,8 procent. Volgens ZLTO Drimmelen is dit ten gunste van de categorie gebouwd, die een daling van de lasten met 2 procent tegemoet kan zien.

De lasten voor ingezetenen stijgen met 2 procent en die voor de categorie natuur blijven gelijk. Buitenproportioneel, noemt de afdeling de stijging voor de categorie ongebouwd in haar bezwaarschrift.

Klimaatverandering

ZLTO Drimmelen vindt onder meer dat alle categorieën verantwoordelijk zijn voor de gevolgen van de klimaatverandering en de daaruit voortkomende extra kosten. Bovendien werken agrariërs op andere vlakken mee aan oplossingen, zoals waterconservering, stuwen en drainage. Vanuit dat oogpunt pleiten de agrariërs juist voor een verlaging van de lasten.

Ook vraagt de afdeling de landelijke wijzigingen van het heffingssysteem af te wachten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
Meer weer