Leiden neemt deel aan Bloemencorso

De gemeente Leiden doet dit jaar met een praalwagen mee aan het Bloemencorso Duin- en Bollenstreek om zijn banden met de Bollenstreek te versterken.

Leiden+neemt+deel+aan+Bloemencorso
© Stichting Bloemencorso Duin- en Bollenstreek

De sleutelstad afficheert zich als Leiden, Stad van Ontdekkingen.

'Historisch gezien is de band tussen Leiden en de Bollenstreek al eeuwenoud. Immers, de eerste tulp in Nederland werd in de zestiende eeuw gekweekt door arts en botanicus Carolus Clusius in de Hortus botanicus in Leiden', zegt corsovoorzitter Leo van der Zon.

Toerisme

'Anderzijds biedt Leiden met zijn prachtige historische binnenstad en grote culturele aanbod een grote toevoeging aan het toeristisch aanbod in de regio Bollenstreek.'

Deelname met een praalwagen aan het Bloemencorso van de Bollenstreek is hier een logisch en positief gevolg van, stelt Van der Zon . 'Bovendien is dit voor Leiden, stad van ontdekkingen een unieke gelegenheid om de zichtbaarheid van Leiden in de Bollenstreek te vergroten.'

Vier dagen

Het Bloemencorso van de Bollenstreek voorziet in een bloemenevenement van vier dagen op 23, 24, 25 en 26 april. Alle bollengemeenten en bloemenstad Haarlem zijn hier met tal van corso activiteiten bij betrokken.

Het hoogtepunt is op zaterdag 25 april wanneer het corso van Noordwijk naar Haarlem rijdt. Het thema is 200 jaar Koninkrijk.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer