'Een mens heeft water nodig, een plant ook'

Voor melkveehouder en koeienkenner Adrion van Beek uit Breda zijn het droge en pittige tijden. Hij moet grasland vernieuwen, terwijl ook een deel van zijn mais er miserabel bij staan. Dat laatste is een groot verschil met de mais die wél is beregend.

Zijn gras had hij één keer beregend. Daarna stelde hij andere prioriteiten en werd de beregeningsinstallatie vooral ingezet voor de mais. Het gras ligt er nu verdord bij, zo meldt hij aan Omroep Brabant.

'Dit wordt omdoen, bemesten en opnieuw inzaaien', aldus de ondernemer. Hij voert de koeien bij uit de wintervoorraad. 'Als je gras op het veld pakt en het kraakt, is het eigenlijk gewoon dood.'

Mais drama

Ook de niet beregende mais moet in zijn ogen als verloren worden beschouwd.

Bekijk meer over: