Greenyard+in+Hongarije+roept+diepvriesgroenten+terug
Nieuws
© Ruud Ploeg Fotografie

Greenyard in Hongarije roept diepvriesgroenten terug

De Hongaarse vestiging van het Belgische groentenconcern Greenyard is een terugroepactie begonnen vanwege een mogelijke listeriabesmetting.

De diepvriesgroenten die in de periode augustus 2016 tot juni 2018 van de Hongaarse band rolden, worden uit de rekken gehaald. De productie in de Hongaarse fabriek is eveneens tijdelijk stilgelegd en de producent is een onderzoek gestart naar de mogelijke besmetting.

Snijmaïs, erwten, bonen en spinazie zijn onder andere de betrokken groentesoorten. Als deze niet op de juiste wijze worden opgewarmd voor consumptie kan dit gezondheidsrisico's met zich meebrengen. 'Het initiatief om deze producten terug te roepen, betekent niet dat deze effectief besmet zijn', meldt het concern.

Financiële consequenties

Ondertussen onderzoekt Greenyard of het bedrijf over alternatieve toeleveringsmogelijkheden beschikt voor de klanten. Het concern kan nog niet aangeven wat de financiële consequenties zijn van de terugroepactie. De omzet van Greenyard Frozen Hungary ligt op jaarbasis op ongeveer 24 miljoen euro.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  24° / 14°
  0 %
 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 17°
  40 %
Meer weer