Luda%2EFence+helpt+om+dieren+in+de+wei+te+houden
Nieuws
© Eigen Foto

Luda.Fence helpt om dieren in de wei te houden

Het online schrikdraadalarmsysteem Luda.Fence wordt na jaren ontwikkeling in de Benelux geïntroduceerd in samenwerking met Landbouwwinkel.nl.

Het helpt op gemiddelde bedrijven met weidegang op jaarbasis een tijdsbesparing van ongeveer vijftig arbeidsuren te realiseren. Dit maakt het alarmsysteem tot een interessante investering. Maar het voornaamste is dat Luda.Fence de veehouder gemoedsrust en zekerheid geeft dat de dieren nog in de wei lopen.

Met Alarm+ weet je namelijk dat de afrastering in orde is, zolang je geen alarm krijgt via de app op je smartphone. Luda.Fence stelt je meteen op de hoogte als het voltage in de elektrische afrastering wegvalt. Dankzij deze real-time informatie kan is het raster meteen te repareren voordat de dieren kunnen ontsnappen.

Alarmsysteem

Luda.Fence kan is op elke plaats in de schrikdraadafrastering te plaatsen. Het alarmsysteem wordt minimaal twee maanden gevoed met de oplaadbare accu. Ook kan het systeem via een constante voeding met 220 V of 12 V worden gevoed.

Het voltage van de elektrische afrastering wordt met behulp van de ingebouwde simkaart naar de My.Luda.Farm app gestuurd. De simkaart is provider onafhankelijk en kiest zelf het sterkst beschikbare GSM-netwerk. Via de smartphone kun je hierdoor gemakkelijk de status van de afrastering controleren. Dit zonder zelf nog fysiek naar de wei te hoeven gaan.

Spanning

Handig is vooral ook de zogenoemde Fence Voltage Graph. Dankzij deze grafiek zie je meteen als de spanning op je afrastering plotseling zakt (veroorzaakt door dieren), of wanneer dit juist langzaam gebeurt (door aangroei of regenval). Op basis hiervan kun je de juiste beslissing maken. Het systeem wordt in de Benelux online voor 199 euro verkocht via Landbouwwinkel.nl.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  34° / 18°
  10 %
 • Woensdag
  25° / 18°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 13°
  10 %
Meer weer