Akkerbouwer+toont+Enzo+Knol+boerenleven
Nieuws
© Enzo Knol

Akkerbouwer toont Enzo Knol boerenleven

Akkerbouwer Peter van Damme uit Biddinghuizen kreeg vorige week de beroemdste vlogger van Nederland op bezoek: Enzo Knol. Hij toonde de YouTuber het boerenleven.

Knol bezocht het akkerbouwbedrijf op uitnodiging van Boer Bewust, waarvan Van Damme initiatiefnemer is. Samen met gangbare collega's wil de boer het verhaal achter ons eten vertellen.

Wie kan je dan beter inschakelen om dit gedachtegoed bij jongeren uit te dragen dan Knol. Met 1,2 miljoen abonnees mag die YouTuber zich de grootste vlogger van Nederland noemen. Zijn volgers bestaan hoofdzakelijk uit tieners die vooral in de Randstedelijke gebieden wonen en leven.

Wedstrijd

Knol reageerde enthousiast en wilde graag een vlog posten over waar het eten vandaan komt en hoe het leven op een boerderij eruitziet. Naast een bezoek aan akkers met tarwe, suikerbieten, gele zaaiuien en Markies-fritesaardappelen hielden Van Damme en Knol een wedstrijd: wie vindt de grootste aardappel in de bewaarschuur. Het filmpje is inmiddels meer dan 275.000 keer bekeken.

Met deze vlog wil de akkerbouwer na Thank a farmer day 'opnieuw een brug slaan met de burgers'. Boer Bewust ontvangt tevens veel berichten uit het land die vooral positief zijn. 'Inmiddels hebben we ook begrepen dat er al een aantal basisscholen zijn die het filmpje draaien in de klas wat natuurlijk super is.'

Weer

 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 16°
  70 %
Meer weer