Nagenoeg+alle+suikerbieten+zijn+gezaaid
Nieuws
© Twan Wiermans

Nagenoeg alle suikerbieten zijn gezaaid

Begin deze week was 98 procent van de suikerbieten in Nederland gezaaid. Dit blijkt uit de bietenstatistiek van de Suiker Unie.

In de IRS-gebieden Zeeuws-Vlaanderen, Oost- en Zuid-Flevoland en de Noordoostpolder waren de telers begin deze week klaar met het zaaien van bieten. In Noord- en Zuid-Holland en de Noordelijke klei was het zaaien ook nagenoeg achter de rug.

In de overige gebieden moeten nog enkele procenten van het areaal worden gezaaid. In het IRS-gebied Noordelijke zand hebben de telers het meeste werk; hier is 94,2 procent van het areaal bieten gezaaid.

Wateroverlast

De over het algemeen grote hoeveelheid regen van de afgelopen dagen heeft lokaal geleid tot grote overlast op de bietenpercelen. Hier wordt het overtollige water via het graven van greppels afgelaten.

De grond is plaatselijk behoorlijk dichtgeslagen. Het is afwachten wat dit betekent voor de recent gezaaide bieten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  31° / 16°
  10 %
 • Woensdag
  35° / 20°
  10 %
 • Donderdag
  36° / 21°
  10 %
Meer weer