Syngenta%3A+Verbod+neonics+stap+in+verkeerde+richting
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Syngenta: Verbod neonics stap in verkeerde richting

Middelenfabrikant Syngenta is teleurgesteld in het besluit van de Europese Commissie om de neonics te verbieden en noemt het een stap in de verkeerde richting voor de Europese boeren en voor het milieu.

Onderzoek laat volgens de fabrikant zien dat neonics een minimale bedreiging vormen voor bijen, in vergelijking met voedselschaarste, ziekten en koud weer. 'Door de producten, zoals neonics, constant te ontwikkelen en verbeteren, kunnen we landbouwers helpen hun gewassen te beschermen tegen insecten en onkruid, terwijl de impact op het milieu en de gezondheid van mensen geminimaliseerd wordt.'

Bee Risk Guidance

Syntenga heeft ook geen goed woord over het 'Bee Risk Guidance.' Het document is zeer conservatief en staat ver verwijderd van de realiteit. Het concern betreurt dan ook het vertrouwen van de Europese Commissie in een 'niet goedgekeurde rapport.'

Afgelopen vrijdag hebben de EU-lidstaten ingestemd met het voorstel van de Europese Commissie om de toepassing van gewasbeschermingsmiddelen met daarin werkzame stoffen uit de groep van neonicotinoïden zoals imidacloprid, clothianidin en thiamethoxam in te perken. Ook Nederland stemde voor het verbod op deze neoncis.

Weer

 • Maandag
  8° / 6°
  70 %
 • Dinsdag
  5° / 2°
  50 %
 • Woensdag
  7° / 6°
  90 %
Meer weer