Limburgse bevers verhuizen

Mogelijk verhuizen enkele Limburgse beverfamilies binnenkort naar Engeland. De Engelsen hebben interesse in de dieren, omdat ze bijdragen aan de genetische variatie van de bevers die daar leven.

Limburgse+bevers+verhuizen
© Pixabay

Dat meldt dagblad De Limburger. Het zou gaan om twee tot drie families, dit zijn ongeveer tien tot twintig bevers. Ark Natuurontwikkeling is momenteel bezig met de voorbereidingen van de verhuizing. Wanneer de families precies verhuizen, is nog onduidelijk.

Eerder is door de Provincie Limburg getracht de dieren elders in Nederland onder te brengen, maar andere provincies gaven aan geen Limburgse bevers te willen 'adopteren'.

Stevig kostenplaatje

Waterschap Limburg was genoodzaakt een aantal dieren te doden, omdat alle leefgebieden voor de bever bezet zijn en de dieren schade toebrengen aan onder andere dijken, oevers en gemalen, bomen en gewassen van agrariërs. Deze schade en het voorkomen daarvan zorgt voor een stevig kostenplaatje. Alleen al in 2016 werd er ongeveer 600.000 euro uitgegeven aan het herstellen en voorkomen van schade door bevers in Limburg.

Sinds begin dit jaar zijn vijftien bevers gedood. Dit gebeurde in Obbicht (Kingbeek), Venray (Oostrumse beek) en bij de Neerpeelbeek tussen Heythuysen en Nederweert.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  23° / 15°
  25 %
 • Maandag
  22° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer