Onderzoek naar Foodlab in Hoeksche Waard

Er komt een onderzoek naar de haalbaarheid van het 'Foodlab' in de Hoeksche Waard, dat een educatief kenniscentrum moet worden voor de innovatieve land en tuinbouw.

Onderzoek+naar+Foodlab+in+Hoeksche+Waard
© gemeente Korendijk

Adviesbureau Twynstra Gudde gaat onderzoeken hoe dit eruit moet komen te zien, wat de haalbaarheid is en de mogelijke schaalgrootte. De uitkomst in de vorm van een bidbook moet voor de zomer klaar zijn.

Het Foodlab is een idee waar wethouder Paul Boogaard van gemeente Korendijk in de zomer van 2017 mee kwam. Hij heeft een plek voor ogen als Corpus bij Leiden, dat een belevingscentrum is over het menselijk lichaam.

Ministerie

Volgens Bogaard is er ook interesse voor het Foodlab bij de ministeries van Economische Zaken en dat van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De Hoeksche Waard is een logische locatie voor het Foodlab omdat het een innovatief landbouwgebied is stelt hij.

Twynstra Gudde gaat komende maanden informatie vergaren en interesse peilen onder schoolbesturen, boeren en tuinders en ondernemers in de toeristische sector. Met het daaruitvolgende bidbook gaat Boogaard nogmaals belangstellenden langs met het plan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer