Minder vaak vertraging door dieren op spoor

Door aanrijdingen met dieren liepen volgens spoorbeheerder ProRail vorig jaar 4.861 treinen vertraging op. Dat is 20 procent minder dan in 2016 toen 6.090 treinen daardoor te laat kwamen.

Minder+vaak+vertraging+door+dieren+op+spoor
© SpoorPro

Er vonden in 2017 bijna 1.900 aanrijdingen en andere incidenten met dieren plaats, geeft ProRail aan. Dat ondanks dat er de afgelopen jaren over een lengte van 2.300 kilometer hekwerk is geplaatst. Verder zijn op veel plaatsen natuurlijke afscheidingen, zoals een houtwal of sloot, aangelegd om te voorkomen dat (huis)dieren op het spoor terechtkomen.

Tachtig knelpunten zijn of worden door ProRail aangepakt. Oversteekplaatsen worden afgestemd op de behoefte van de diersoorten die er gebruik van maken, bijvoorbeeld een buis onder het spoor, een loopplank onder een spoorbrug of speciale tunnels en viaducten. Geurzuilen met de stof tupoleum, waarvan de geur lijkt op een brandlucht, schrikken wild af en helpen ook tegen konijnen die de spoorbaan ondergraven.

Begin dit jaar werd het treinverkeer bij Ommen stilgelegd omdat er pony's op het spoor liepen. Ook lopen treinen vertraging op door bijvoorbeeld een loslopende hond op het spoor.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer