G%C3%BCttler+waardeert+basismachine+op+tot+Mayor+820
Nieuws
© Eigen Foto

Güttler waardeert basismachine op tot Mayor 820

Güttler heeft besloten om de basismachine Mayor 640 met een werkbreedte van 6,40 meter te verbreden naar 8,20 meter, de Mayor 820.

Veel landbouwers en loonwerkers waarderen de getrokken Güttler Mayor 640 prismawals met een werkbreedte van 6,40 meter. Op Agritechnica 2017 presenteerde Güttler de Mayor 770 met 7,70 meter werkbreedte. Tevens werd de Mayor-serie uitgebreid met onder andere hydraulische drukverdeling.

Mayor-walsen

Door de structurele veranderingen in de landbouw heeft Güttler nu besloten tot de productie van de Mayor 820 met een werkbreedte van 8,20 meter. Verder is er vanaf maart 2018 voor alle Mayor-walsen keuze uit twee verschillende voorwerktuigen. Deze kan Güttler ook voor bestaande Mayor-walsen bouwen.

Naast een zware in parallelogram opgehangen egalisatiebalk kunnen gebruikers nu ook kiezen voor een zogenaamd ripperboard met verend opgehangen platen met 12 millimeter dikke tanden. Bij gebruik van de Mayor-wals achter een wiedeg in de graslandverzorging is het voorwerktuig omhoog te klappen.

Prismawals

Met de Güttler zelfreinigende 45/50 centimeter prismawals met de Gouden Hoeftrap kunnen telers een mooi zaadbed maken: vast van onderen en mooi kruimelig van boven. Het verdampen van bodemvocht is zo te voorkomen en bovenop is geen kans op dichtslibben.

Op grasland wordt met de prismawals de groei en uitstoeling van de grassen gestimuleerd en nieuw zaad wordt in de bodem vastgelegd. In combinatie met een Güttler-wiedeg en pneumatisch zaaiapparaat is grasland zo goed te verzorgen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  18° / 8°
  20 %
 • Zondag
  19° / 10°
  40 %
 • Maandag
  16° / 12°
  70 %
Meer weer