Denemarken+en+Duitsland+in+trek+bij+agrarische+emigrant
Nieuws
© Eigen Foto

Denemarken en Duitsland in trek bij agrarische emigrant

Vooral Denemarken en Duitsland staan in de belangstelling bij agrarische emigranten. Dat zegt emigratiespecialist Farms4Sale, die vorige week haar eerste emigratiebeurs hield in de IJsselhallen in Zwolle.

Farms4Sale is een samenwerkingsverband waarin de makelaarskantoren AgriPlaza in Tynaarlo en VSO in Dronten hun krachten bundelen op het gebied van emigratie. In Nederland hebben beide kantoren hun eigen werkgebieden. Als Farms4Sale werken ze samen met makelaars in de verschillende landen.

Harry Nijborg van AgriPlaza: 'We wilden een soort 'Funda all over the world' in het leven roepen waarin we kwalitatief goede boerderijen kunnen aanbieden in het buitenland. Dit aanbod is actueel en erg breed. In combinatie met VSO werken we samen met geselecteerde makelaars in het buitenland waar we al jaren contact mee hebben.'

Veel ruimte

Momenteel staat Denemarken weer erg in de belangstelling. Ook Duitsland biedt veel mogelijkheden. In het oosten van Duitsland heb je veel ruimte en grote boerderijen. Op dit moment groeit ook weer de vraag naar Canada en de Verenigde staten. De prijzen in Canada zijn wel gestegen, maar het is een land met zekerheden en de waarde van de Canadese dollar is momenteel gunstig ten opzichte van de euro.

Mark Onderdijk van VSO zegt dat er met name voor Duitse bedrijven belangstelling is van Nederlandse akkerbouwers om daar producten voor de Duitse markt te telen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  26° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  20 %
Meer weer