Losgebroken+koe+duikt+onder+in+bos
Nieuws
© Eigen Foto

Losgebroken koe duikt onder in bos

Een losgebroken Limousin-koe is al zes weken 'ondergedoken' in de bossen bij Lettele. De koe ontsnapte net voordat ze naar de slager in Eibergen zou worden afgevoerd, meldt de Stentor.

De inzet van jagers, dierenartsen met verdovingsgeweren en de hulp van de politie mochten niet baten. 'We krijgen haar maar niet te pakken', vertelt veehouder Herman Jansen aan de krant. 'Heel vervelend, want ik wil niet dat er ongelukken gebeuren.'

Jansen houdt in een weiland bij Lettele zeventien Limousin vleeskoeien. Die wilde hij begin december afvoeren naar een slager in Eibergen. Twee koeien braken daarbij uit en worden daarna kilometers verderop in een weiland gezien.

Verkeer

Buurtbewoners schakelen de politie in, omdat de twee koeien over drukke verkeerswegen lopen. Later duikt het tweetal nabij Lettele op. Een dier wordt daar, na te zijn verdoofd, gevangen.

De andere koe vlucht een bos in - zie foto van @Stevo1979 - en duikt de weken daarna als het donker is op in een jongveestal van een veehouder in de buurt. 'Toen hebben we geprobeerd om haar daar in de schuur te pakken te krijgen', geeft Jansen aan. Die poging mislukte.

Dierenarts

De dierenarts die eerder de andere koe al verdoofde, probeert het binnenkort nog een keer. 'We moeten wat, misschien lukt het met een extra zware dosis', hoopt Jansen. Mocht dat niet werken, is het opnieuw aan een jager om de koe in het bos proberen te schieten. Alle partijen hopen dat dit niet nodig is.

Mocht de koe worden gevangen, mag ze gratis worden opgehaald, laat Jansen de Stentor weten. Er is een crowdfundingsactie gestart om het dier vervolgens in een koeienrusthuis onder te kunnen brengen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  21° / 15°
  70 %
 • Maandag
  21° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 12°
  30 %
Meer weer