Vleeskuikenproeflocatie+Schothorst+in+gebruik
Nieuws
© Schothorst Feed research

Vleeskuikenproeflocatie Schothorst in gebruik

Onderzoeksinstituut Schothorst Feed Research in Lelystad heeft onlangs na een ingrijpende renovatie, een vernieuwde proeffaciliteit voor vleeskuikens in gebruik genomen.

Hiermee is de laatste fase van een in totaal 9 miljoen euro kostend investeringsprogramma voor de rund- varkens- en pluimveefaciliteiten van Schothorst Feed Research afgerond.

De stal heeft een capaciteit van 192 hokken verdeeld over twee afdelingen. In elk hok kunnen 20 kuikens worden gehuisvest. De vleeskuikenstal is ingericht met een nieuw verlichtingssysteem, waarbij de natuurlijke overgang van nacht naar daglicht is nagebootst. Daarnaast is het mogelijk om de wateropname op hokniveau te registreren.

Interactie

'Door deze vernieuwde faciliteit kunnen we complexe interacties tussen voeringrediënten bestuderen en kunnen we ook de effecten daarvan op de wateropname bepalen. Dit is iets wat voor veel van onze klanten een grote wens is', aldus Ellen van Eerden, senior onderzoeker pluimvee.

Door de wereldwijde toename van de consumptie van pluimveevlees is de verwachting dat de vraag naar voedingsonderzoek voor pluimvee de komende jaren zal toenemen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 12°
  10 %
 • Dinsdag
  28° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer