Meest bekeken video's Nieuwe Oogst tv

Het afgelopen jaar zijn de cameramensen van Nieuwe Oogst tv het hele land doorgereden op zoek naar interessante nieuwsonderwerpen. Dit zijn de meest bekeken nieuwsitems op Facebook en YouTube.

Meest+bekeken+video%27s+Nieuwe+Oogst+tv
© Archief

1. Jager schiet honderden ratten

Jager Wil Peperkamp schiet honderden ratten per bedrijf 'soms wel 800', laat hij weten. Ratten zorgen voor grote problemen bij melkveehouders omdat ze de mais opeten. 'De dikste rat die ik schoot woog bijna een kilo!'

2. Fries wil van collectie trekkers af

Wie zoekt nog 35 oude trekkers? Jan Bruining uit het Friese Ingelum wil zijn collectie van de hand doen, maar wil dat de verzameling wel zo veel mogelijk bij elkaar blijft..

3. Mais hakselen flinke uitdaging

Het hakselen van mais is, door de vele regen van afgelopen weken, een flinke uitdaging in sommige gebieden van Nederland. Loonwerker Hans van Leeuwen uit Linschoten is gespecialiseerd in het bewerken van zompige veengronden en stugge kleipercelen.

4. Vandalen slaan spijkers door maisstengels

In de omgeving van Maasbommel zijn de afgelopen week vernielingen gepleegd in landbouwpercelen. Zo werden grasbalen opengesneden en spijkers door maisstengels gestoken.

5. Met de hooivork achter vandalen aan

De gebroeders Reijnders uit Wamel zijn de terreur op het platteland in het Land van Maas en Waal zat. 'We gaan met de hooivork achter die vandalen aan. Ik ben niet groot, maar ik ben ook niet bang. Als ik er dan toch aan ga, dan gaat hij eerst.'

6. Melkveehouder kan gigakuil in zijn eentje afdekken

Jan van Gosliga uit het Friese Schettens kan sinds dit voorjaar zonder al te veel inspanningen in zijn eentje een enorme ruwvoersilo van 19 bij 60 meter afdekken en openmaken. Dat gebeurt via een afdeksysteem van Agridek. In slechts dertig minuten kan Van Gosliga het afdekzeil van zijn lasagnekuil rollen.

7. Met de trekker naar school

De 16-jarige Leon Koiter uit het Drentse Eexterzandvoort gaat regelmatig met de trekker naar school. Hij hoeft nu niet meer door weer en wind te fietsen naar Veendam. Een prima oplossing vindt hij dit!

8. Boer trekt politieauto uit weiland

Boer trekt politieauto uit weiland. Beelden: wijkagent Willem Saris.

9. Leerlingen met 146 trekkers naar AOC Oost

Een keer per jaar pakken bijna alle leerlingen van AOC Oost de trekker naar de school in Doetinchem tijdens de jaarlijkse trekkerdag. Het doel dit jaar was het recordaantal trekkers van vorig jaar te verbreken. En dat lukte, maar liefst 146 trekkers stonden op de parkeerplaats van de school.

10. Grupstal-boerin 'vastgezet' door FrieslandCampina

Toos Hannen is tot het diepst in haar ziel gekwetst. Ze snapt niets van de maatregel van FrieslandCampina om een verbod in te stellen voor het bouwen of uitbreiden van grupstallen. 'Ik word afgeschilderd als een dierenkweller en dat vertik ik te accepteren.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer