Aviko+Potato+wil+uitbreiden+in+Noordoost%2DNederland
Nieuws
© Persbureau Noordoost, Heerenve

Aviko Potato wil uitbreiden in Noordoost-Nederland

Vooral voor de verwerking van aardappelen tot puree wil Aviko Potato haar productieareaal in Noordoost-Nederland uitbreiden.

Het streven is een uitbreiding van 15 procent. Volgens Aviko Potato is de teelt van aardappelen voor onder meer puree en granulaten voor de telers in het betreffende gebied een interessant alternatief voor de traditionele teelt van zetmeelaardappelen.

Tijdens de landbouwbeurs Noord-Nederland in Assen vanaf 28 november tot 1 december zal Aviko Potato aanwezig zijn om de noordelijke aardappeltelers te informeren. De toeleverancier van aardappelen stelt in een persbericht dat de kwaliteitseisen van puree-aardappelen op een lager niveau liggen dan bij de aardappelen voor de fritesverwerking.

'De opbrengsten per hectare kunnen echter wel op eenzelfde niveau liggen als bij de fritesaardappelen', schrijft Aviko Potato. 'Het saldo van puree-aardappelen ligt daardoor nogal wat hoger dan bij de zetmeelteelt terwijl de telers ook nog in aanmerking komen voor een goede bewaarvergoeding.'

Vrijheid van telen

Voordeel voor de teler is verder volgens Aviko Potato dat de uitbetaling kort na levering plaatsvindt. Verder is er ruime inspraak over de logistieke planning en het beste leveringstijdstip. Ook hebben telers alle vrijheid van telen en kunnen ze jaarlijks eenvoudig het areaal uitbreiden of inkrimpen, meldt het persbericht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer