Melkveehouder en begrafenisondernemer

Melkveehouder Timo Burgers uit Spankeren is een nieuwe columnist voor Nieuwe Oogst. Naast boer is hij ook begrafenisondernemer.

Burgers heeft een melkveebedrijf met 85 koeien en 40 hectare grond in gebruik. Hij is de zevende generatie die boert op deze boerderij. 'De columns die rijpen langzaam. Meestal denk ik er over na tijdens het melken.'

Zijn eerste columns zijn inmiddels verschenen. 'Die ging over een Syriër die her af en toe komt om melk te halen en in Syrië veearts is.'

Neventak

Burgers wilde ook graag een neventak op zijn bedrijf en koos voor een dierenbegraafplaats. Inmiddels ligt de vergunningsaanvraag bij de gemeente. 'Een poos gelden melden zich een paar mensen uit de buurt en die hebben hier hun hond begraven, dus het is mooi dat het gaat lopen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
 • Zondag
  10° / 4°
  70 %
Meer weer