Wageningen+UR+verstrekt+fruit+aan+personeel
Nieuws
© VidiPhoto

Wageningen UR verstrekt fruit aan personeel

Wageningen University & Research (UR) verstrekt vanaf deze week gratis fruit aan haar medewerkers. Het doel is om mensen meer gezonde voeding te bieden op de werkplek.

Iedere dag worden gemiddeld zo'n 1.200 stuks fruit neergelegd in kratjes en fruitschalen op verschillende plekken in de gebouwen. Per medewerker komt dit neer op minimaal één stuk fruit per week.

'We hebben het fruit zo geplaatst dat medewerkers er een stukje voor moeten lopen. Zo komen ze gelijk even in beweging. Het past daarmee ook goed in het vital@work programma', zegt Annette Straver, projectleider fruit@work. Het fruit wordt op verschillende momenten van de dag aangevuld. 'We proberen op rustigere dagen wat minder neer te leggen, want we willen ook weer niet verspillen.'

Uit de buurt

De firma Fruitconsult levert het fruit, dat voor het grootste deel afkomstig is van telers in de omgeving van Wageningen. Er is keuze uit appels, peren en bananen. Afhankelijk van het seizoen zijn ook andere soorten zoals mandarijnen, druiven, perziken, pruimen en kersen beschikbaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 5°
  90 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  90 %
 • Zaterdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer