Carr%C3%A9+schoffelmachine+bij+importeur+Pool+Agri
Nieuws
© Eigen Foto

Carré schoffelmachine bij importeur Pool Agri

Op de stand van importeur Pool Agri staan op Agritechnica twee primeurs. Naast de première van de nieuwe McConnel Agribuggy zelfrijdende veldspuit, stelt Pool Agri zich voor als de nieuwe importeur van het Franse Carré.

Carré ontwerpt en fabriceert machines voor bodem- en zaaibedbereiding, bemesting en de verzorging van gewassen. Carré is een innovatieve fabrikant die al talloze innovatieprijzen won. Het familiebedrijf krijgt nu een zilveren Agritechnica medaille voor een 3D-camerabesturing voor schoffelmachines.

Met het aanstellen van importeur Pool Agri wil Carré haar marktaandeel en servicenetwerk in Nederland en Duitsland verstevigen. Pool Agri ziet in Nederland vooral kansen voor de Carré Econet, een verzamelnaam voor het programma schoffelmachines met werkbreedtes van 2 tot en met 12 meter en tot wel 48 rijen.

Robuust gebouwd

De Carré Econet is robuust gebouwd en de schoffelelementen zijn zodanig ontworpen dat er een grote mate van stijfheid ontstaat. Deze bouwwijze is van belang omdat veel (biologische) akkerbouwbedrijven vertrouwen op de nauwkeurigheid van RTK-gps stuurautomaten.

Daarbij zijn betrouwbare en spelingsvrije schoffelelementen onmisbaar voor een optimale onkruidbeheersing. Daarnaast is het gewicht van de schoffelelementen relatief hoog, waardoor op zwaardere gronden een goede indringing en constante werkdiepte worden gewaarborgd.

Camerabesturing

Carré maakt al geruime tijd gebruik van camerabesturing als alternatief voor RTK-gps en zet hierin een volgende stap door een gezamenlijke ontwikkeling (met onder meer Claas) van de nieuwe Precicam 3D-camerabesturing voor schoffelmachines.

Het verschil met voorgaande camera's is het gebruik van een camera met twee objectieven waardoor een 3D-beeld ontstaat. Dit heeft als voordeel dat het systeem beter in staat is om het verschil te zien tussen onkruiden en cultuurplanten, vooral als er sprake is van een sterke onkruidontwikkeling.

Andere voordelen zijn de betere herkenning van kleine planten en de geringere windgevoeligheid. Agritechnica organisator DLG beloonde deze ontwikkeling daarom met een zilveren medaille.

Weer

 • Vrijdag
  24° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  24° / 16°
  60 %
 • Zondag
  24° / 16°
  20 %
Meer weer